(FOTO) POČELA REKONSTRUKCIJA TRGA REPUBLIKE!

Autor: beograd.rs

Vesti

22.08.2018

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi na rekonstrukciji centralnog beogradskog trga, Trga republike, počeli su danas, a njihova vrednost je 922 miliona dinara. Radovi će trajati 420 dana, a izvodiće se u dve faze, prva do 1. marta naredne godine, kada će se uređivati sam trg, i druga, nakon toga.

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, u prvoj fazi, do 1. marta saobraćaj će se odvijati nesmetano, ali će u drugoj biti privremeno zaustavljan, kako budu tekli radovi.

- Trg Republike će biti formiran kao pravi gradski trg, biće postavljene granitne ploče, uklonjene žardinjere koje smetaju, kao i oko 150 fizičkih prepreka na samom trgu - rekao je Vesić novinarima.

Naveo je da radovi neće obuhvatiti samo trg, već i Makedonsku ulicu do Doma omladine, Kolarčevu skoro do početka Terazija, Francusku ulicu ispod Narodnog pozorišta, kao i Vasinu do zgrade Narodnog muzeja.

Biće formirano nekoliko novih drvoreda, duž Kolarčeve, Makedonske, kao i prema "staklencu", što će, kaže, biti uvod u izgradnju zgrade opere i baleta, koji će se naći na mestu sadašnjeg tržni centra.

Takođe, na trgu će drugačijim kamenom biti obeležena dva mesta - prostor gde se nalazila čuvena Stambol kapija, kao i mesto gde su sahranjeni crvenoarmejci, koji su oslobađali Beograd, a čiji su posmrtni ostaci prebačeni na Groblje oslobodilaca Beograda.

Vesić je naglasio da će se raditi 24 sata, a da će građani moći da vide kako teku radovi u svakom momentu na sajtu Direkcije za građevinsko zemljište, jer su na gradilištu postavljene kamere.

- Očekujem da kompanija "Štrabag", koja je dobila posao, uradi sve na vreme. Oni imaju veliko iskustvo, a ovde je sve pod zaštitom - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Tomi

22.08.2018 13:10

Odlican projekat koji vredi realizovati!

Lora

22.08.2018 13:11

Beograd ce zaista dobiti izgled jedne prelepe evropske metropole!

ivana

22.08.2018 13:14

svedoci smo najboljeg i najaktivnijeg uredjenja glavnog grada..bravo

Vladimir

22.08.2018 13:22

Prestonica ce zasijati novim sjajem! Bravo za gradsku vlast.