ZA VIKEND PONOVO BLOKIRAN BEOGRAD: Potez od Slavije do Terazija biće zatvoren zbog OVOGA!

Autor: Republika

Vesti

02.10.2018

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zatvaranje centralnih ulica u Beogradu u mesecu za nama stupalo je na snagu svakog vikenda zbog različitih manifestacija, a sitacija će se, po svemu sudeći, ponoviti i u predstojeću subotu kada je najavljeno održavanje Rolerijade.

RepublikaFoto: Promo foto
Beograd zatvoren 5. vikend zaredom

Prvobitno planirano za 29. septembar, okupljanje na rolerima održaće se 6. oktobra, navodi se na sajtu Udruženja Beogradska rolerijada.

"Razlog naveden u obaveštenju je da su se tokom septembra meseca, u centru Beograda održale različite manifestacije, skoro svake subote i nedelje, i da su time prouzrokovane velike gužve u saobraćaju", piše na njihovoj veb stranici, gde se, između ostalog, dodaje da se "ništa drugo ne menja, to jest sve trke i takmičenja ostaju u potpunosti onako kako su planirana".

Uz to, zbog aktuelnih radova na Trgu republike, izmenjeni su mesto okupljanja i trasa trke. Centralna lokacija skupa ovog puta biće Terazije, sa postavljenom binom, odakle će startovati i završavati sve trke.

Događaj će imati sledeće takmičarske zone:

Porodična zona

Ovaj deo programa okuplja porodice koje vole rekreaciju na točkićima. U okiru ove zone, voze se roleri, trotineti, triciklići, biciklići guralice (bez pedala) i biciklići na četiri točka.

TRASE: Trke na rolerima i trotinetima idu sledećom trasom - start je kod bine na Terazijama, deca voze jednom stranom ulice Kralja Milana do Andrićevog venca i vraćaju se drugom stranom ulice do cilja na Terazijama. Ostale trkice se održavaju na samim Terazijama, oko pešačkog ostrva. Start je kod bine na Terazijama, a cilj sa druge strane ulice.

TRAJANJE: Svečano otvaranje dogovoreno je za 9.55, a podela medalja u 15.10 sati.

Slalom zona

U pitanju je jedini sadržaj koji se odigrava na ranije predviđenoj trasi, a organizuje se u saradnji sa skijaškim klubom BSK – Beogradski skijaški klub

TRASA: Sa Terazija kroz Kolarčevu ulicu, kreće trasa za slalom gde se postavljaju takozvane kapije (štapovi), između kojih prolazi svaki takmičar, prema zadatoj putanji.

TRAJANJE: Postavljanje staze počinje u 9.30, proglašenje pobednika zakazano je za 15.10 sati.

Bajkerski i trotinet poligon

Zbog velikog interesovanja, ove godine umesto rolera, biće postavljen poligon za takmičenje na trotinetima, dužine oko 50 metara, poručuju organizatori.

MESTO: Duž Trga Nikole Pašića

TRAJANJE: Postavljanje poligona kreće u 9, a proglašenje pobednika u 15.20 sati.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading