(FOTO) Folić: Završen još jedan ciklus obnove istoriskih fasada, idemo u sledeci!

Autor: Republika

Vesti

05.11.2018

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekonstrukcija fasada u kulturno-istorijskim celinama u Beogradu ulazi u četvrtu fazu. Svetlost dana ugledale su potpuno rekonstruisana zdanja u Dobračinoj ulici, na uglu Pop Lukine i Maršala Birjuzove, Dečanske i Despota stefana, a u završnim radovima su fasade na uglu Gračaničke i Vuka Karadžića, Džordža Vašingtona i Despota Stefana, Vasinoj i dr.

Foto: Promo foto
Tekst potpisa

 - Planirano je da u do kraja Novembra krene rekonstrukcija fasada u starom jezgru Zemuna:  30 fasada u Glavnoj, 15 u Gospodskoj, 9 na Magistratskom trgu i 5 na Avijatičarskom trgu - rekao je gradski urbanista mr Milutin Folić.

Foto: Promo foto

Istovremeno, u istorijskom jezgru Beograda nastaviće se sa projektom rekonstrukcije fasada i to će u ovoj fazi biti u ulicama Kralja Petra, Gracanickoj i Zmaja od Noćaja, a za 2019. godinu planirana je Brankova ulica.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milutin Folić

Potvrda da grad brine o svom nasledju je i to da je u prethodnom periodu rekonstruisano gotovo 200 fasada i to po celinama:  Kosančićev Venac, Karadjordjeva, Kralja Milana, Fruskogorska, Zadarska, ali i pojedinačni objekti od značaja za grad. 

Sve fasade dobice i dekorativno osvetljenje stedljivom led rasvetom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading