Vesić: Planovi omogućavaju nastavak razvoja Beograda

Autor: Tanjug

Vesti

14.11.2018

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština grada Beograda usvojila je u sredu više planova detaljne regulacije koji, kako je istakao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, omogućavaju nastavak razvoja Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić

On je podsetio da je ranija pokrivenost Beograda urbanističkim planovima bila svega oko 35 procenata. 

- Ovaj saziv gradske Skupštine na svakoj sednici usvaja bar pet, šest, a nekad i više urbanističkih planova, kako gotovih tako i odluke da se rade novi - rekao je on.

Kada se donese odluka, pojasnio je, izrada plana traje otprilike godinu dana, mada je novim Zakonom o planiranju i izgradnji taj rok skraćen.


- Zbog toga se nadam da će ta procedura biti i brža kako bi se i investiranje ubrzalo. Trenutno je pokrivenost grada planovima oko 65 odsto, sa ciljem da do kraja ovog madata bude oko 70 procenata - rekao je Vesić.

Kako je istakao, svaki od objekata koji se gradi zapošljava građevinsku industriju i podiže bruto domaći proizvod, ali i obezbeđuje nova radna mesta.

Vesić je istakao da je Beograd odgovorna lokalna samouprava i da radi mnogo na privlačenju investitora, čime se obezbeđuju i nova radna mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading