SVETISLAV GONCIĆ U MLADENOVCU: Novca ima i ulaže se u našu budućnost

Autor: Tanjug

Vesti

12.02.2018

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidati za odbornike sa liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" Svetislav Goncić i Andreja Mladenović obišli su danas radove na rekonstrukciji Muzeja Mladenovca i poručili da je važan ravnopravan razvoj svih opština i kada je u pitanju kultura.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Svetislav Bule Goncić

Gončić je istakao da je rekonstrukcija Mladenovačkog muzeja pokazatelj da kandidati iz odborničkog tima SNS podržavaju kotinuirani razvoj kulture u Srbiji. 

Naglasio je da Mladenovac ima bogatu i značajnu istoriju, što je, prema njegovim rečima, prilika da se muzej koji je deo Beograda rekonstuiše i da se u njemu prikaže bogato istorijsko i svako drugo nasleđe. 

- Snovi sada postaju stvarnost koju je moguće realizovati, novca ima i ulaže se u našu budnošt i budućost dece - kazao je Goncić.

Andreja Mladenović podsetio je da je taj muzej zatvoren od 2009. godine, da je bio u teškom stanju, kao i da je "propadalo" više od 2000 različitih muzejskih eksponata i artefakata. 

- Muzej Mladenovca pokazao je u kakvom položaju se kultura nalazila u našem glavnom gradu - naglasio je i dodao da kulturne ustanove postoje i u opštinama, a ne samo u centru Beograda.  

Kako je objasnio, upravo iz tog razloga je značajna rekonstrukcija muzeja, koji će sa 150 kvadrata biti proširen na 300.


- Mladenovac će dobiti objekat za ponos gde će moći da izloži sve ono što je hiljadama godina staro i pripada Mladenovčanima, Beogradu i Srbiji - istakao je. 

On je dodao da je položaj kulture takav su potrebna svakodnevna ulaganja, te da su iz tog razloga na listi "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" direktori muzeja, poznati dramski umetnici i glumci, kao što je Goncić. 

Podsetio je na otvaranje Muzeja savremene umetnosti i najavio da će ove godine biti otvoren Narodni muzej. 

- To uliva nadu da će sve kulturne institucije biti uređene i sređene, ali da će i sadržaj u kulturi biti bogatiji - zaključio je Mladenović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading