ŠEŠELJ NEMA BLAMA: Đinđić kao mafijaš ne zaslužuje spomenik!

Autor: Tanjug

Vesti

21.02.2018

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nosilac liste Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj razgovarao je danas sa sugrađanima na Studentskom trgu, gde je poručio da će se radikali boriti protiv odluke da se Zoranu Ðinđiću podigne spomenik.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vojislav Šešelj

Šešelj je rekao da Ðinđić ni počemu nije zaslužio spomenik.

- Jeste on ubijen u jeku svog mandata, ali ubili su ga isti oni koji su ga i doveli na vlast. On kao mafijaš ne zaslužuje nikakav spomenik - kazao je Šešelj, koji je Studentski trg obišao sa kandidatom radikala za gradonačelnika Miljanom Damjanovićem.

Spomenik, prema njegovim rečima, treba podići srpskim velikanima koji zaslužuju narodno priznanje.

Šešelj je rekao da spomenik treba da se podigne Slobodanu Miloševiću "koji je u Hagu poginuo braneći srpske nacionalne interese".

- Imamo mi Srbi kome da podižemo spomenike: imamo i mnogo književnika i drugih istaknutih intelektualaca. Ovde u Studentskom parku, na Studentskom trgu pred zgradom Univerziteta trebalo bi podići spomenike i Dobrici Ćosiću, i Antoniju Isakoviću, i Mladenu Markovu, i Danku Popoviću i mnogim drugima zbog njihovog književnog dela, a ne zbog njihove političke orijentacije. Oni to zaslužuju svojim književnim delom. Treba podići spomenik Milutinu Milankoviću, Mihailu Petroviću, Josifu Pančiću i mnogim drugim istaknutim Srbima koji to zaslužuju - zaključio je Šešelj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.