OGLASIO SE VESIĆ NA PISMO REM-a: Đilasove firme su imale 71 milion evra prometa preko RTS

Autor: Republika

Vesti

03.03.2018

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Olivera Zekić, član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) uputila pismo generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću u kojem navodi da je u emisiji Upitnik, uoči predizborne tišine, utišavan ton kada je govorio Goran Vesić, da bi se bolje čuo drugi kandidat, Dragan Đilas, oglasio se i sam Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

On je na svom Fejsbuk profilu rekao da neće komentarisati hrabro pismo REM-a, ali je dodao da iako mu je bio utišavan ton za vreme govora o protivkandidatu, veruje da to nije sprečilo građane da čuju sve o malverzacijama koje je Đilas sprovodio dok je bio gradonačelnik, ali i to koliko je profit njegovih firmi porastao od kada je ponovo ušao u politiku: 

"Uzdržaću se od komentara na ovo hrabro pismo REM. Svi koji su gledali emisiju mogli su da čuju da je utišavan ton kada sam govorio o malverzacijama Dragana Đilasa, a posebno kad sam govorio o tome kako su njegove kompanije od 2008. do 2017. godine imale promet preko RTS-a od 71 milion evra, kao i kako je kao gradonačelnik omogućavao svojim privatnim firmama da posluju sa Studiom B uz 73 odsto popusta!? To očigledno niko u Srbiji ne sme da čuje. Kao ni kako je kao gradonačelnik Beograda prodao TV Arena sport državnom Telekomu za 7 miliona evra. Ali o svemu tome, kao i o tome kako se profit Đilasovih firmi uvećao oko 500 puta od kako je ušao u politiku, posle izbora", naglasio je Vesić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (123)

Loading
janko

03.03.2018 16:37

Djilasu treba da se sudi za sve malverzacije u kojima je ucestvovao!

simka

03.03.2018 17:08

@janko - Zna Djiki da se ucacka svugde kad su pare u pitanju.

bane

03.03.2018 16:38

I mi RTS nazivamo nacionalnim servisom?!

kontesanera

03.03.2018 16:40

Sad je jasno da je Vesić u pravu.