GIK: SNS osvojio 64 mandata, još tri liste prešle cenzus

Autor: Tanjug

Vesti

05.03.2018

07:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviše glasova na lokalnim izborima u Beogradu osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd", za koju je glasalo 45,60 odsto izašlih birača, pokazali su preliminarni rezultati Gradske izborne komisije (GIK).

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Zoran Lukić

Ta lista koju predvode naprednjaci imaće 64 mandata u Skupštini Grada Beograda, pokazuju podaci sa 71,39 obrađenih biračkih mesta, odnosno 67,14 odsto biračkog tela.

Kako je naveo predsednik izborne komisije Zoran Lukić, cenzus su prešle još tri liste i to "Dragan Ðilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" sa 18,71 odsto (26 mandata), "Aleksandar Šapić - Gradonačelnik" sa 8,27 odsto glasova (11 mandata) i "Ivica Dačić - SPS - Dragan Marković Palma - JS" 6,35 odsto glasova (9 mandata).

Ispod cenzusa su lista "Inicijativa Ne davimo Beograd - Žuta patka - Čiji grad - Naš grad - Ksenija Radovanović" osvojila je 3,37 odsto, dok je lista "Dosta je bilo i Dveri - Da ovi odu, a da se oni ne vrate" osvojila 3,87 odsto glasova izašlih birača.

Ostale liste su imale znatno manji procenat osvojenih glasova.

- Sada nam predstoji posao transporta izbornog materijala od sedišta kordinatora GIK-a, a zatim verifikacija mandata - kazao je Lukić i najavio da će sledeća konferencija za medije biti održana kada bude obrađeno 100 odsto izbornog materijala i kada budu verifikovani mandati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading