TADIĆ PROZIVA ĐILASA, ŠAPIĆA I JANKOVIĆA, A VELIČA SEBE: Mi smo rizikovali doživotnu robiju!

Autor: Republika

Vesti

06.03.2018

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SDS Boris Tadić pričao je u ponedeljak uveče za televiziju N1 o rezultatima izbora, gde je oštro opleo po opozicionim strankama i pokretima.

RepublikaFoto: Tanjug
Boris Tadić

- Samo nemojte da potpuno neiskusni ljudi u sferi politike, koji dolaze samo iz medija, a nikada nisu proveli nijedan dan u političkoj praksi i borbi... koji nisu preuzeli nijedan rizik da će život provesti u zatvoru, kao što smo mi preuzeli takve rizike, ili da izgubite život - samo nemojte da nam takvi dele lekcije šta treba da učinimo u ovom trenutku. Mi znamo šta treba da učinimo, jer znamo kako smo pobeđivali u prošlosti - naglasio je Tadić.

On kaže da su politički pokreti besmisleniji od opozicije.

- Postoje predlozi da se potpuno demontiraju stranke, da nastupe neki novi pokreti ili snažni pojedinci na izborima i da nastupi nova generacija političara. Samo to je besmislenije od rigidnog ponašanja opozicije. To kažem jer se država ne daje u ruke ljudima bez iskustva, kao što se ne daje ni medicinski sistem u ruke ljudima bez iskustva - ističe lider SDS.

Tadić je ocenio da se bez političkih stranaka ne može boriti sa sistemom Aleksandra Vučića, koji, kako kaže, pravi jednopartijski sistem - to je besmislica i glupost.

- Nije dobro rešenje da se stranke zamenjuju pokretima, i dobijaju glasove stranaka. Pokreti imaju ograničen domet, ne treba ukidati političke stranke. Predlažem suprotno, ujediniti opozicione stranke, isturiti druge ljude sa novim idejama u prvi plan - kazao je.

Taj predlog o ujedinjenju opozicije nije prihvaćen ni za predsedničke izbore, ni sada, dodaje.

- Propuštamo šansu za šansom, a Vučić koristi te prilike za svoje izborne rezultate.

Upitan da li će podneti ostavku zbog loših rezultata, Tadić je rekao i da je uvek spreman da odstupi iz politke, ali bi radije da vidi šta je alternativa svemu tome.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (60)

Loading
Pijacar

06.03.2018 12:03

Ovi će se sada tek pojesti međusobno.

Pijacar

06.03.2018 12:04

Tadić je ispušena lula.

artist

06.03.2018 12:23

Znamo kao ste pobeđivali, ali tako više neće moći.

Danica

06.03.2018 12:33

Nista od vase politike, niko od vas nije hteo da se trudi vec samo da pokupi pare.