OPOZICIJA U ROPCU: Balša Božović podneo ostavku

Autor:

Vesti

07.03.2018

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle ostavki koje je podneo ceo vrh "Dosta je bilo", na čelu sa Sašom Radulovićem, zatim sukoba na relaciji Đilas-Janković-Jeremić, uvijenih i u svađanje sa Aleksandrom Šapićem, na red je došao i, izgleda, početak kraja Demokratske stranke. Naime, predsednik Gradskog odbora DS u Beogradu Balša Božović podneo je juče ostavku na tu funkciju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Balša Božović podneo ostavku zbog katastrofe na izborima

Kako saznaje Blic u centrali DS on je članovima Gradskog odbora poslao dopis u kom je naveo da "poraz na izborima za Skupštinu Beograda obavezuje da, u ime budućnosti DS, svako ponese deo sopstvene odgovornosti".

- Kako je DS važnija od svakog pojedinca, a njena budućnost važna za politički život i demokratsku budućnost Srbije, smatram da je ovaj rezultat pred sve nas stavio obavezu da učinimo sve kako bi se DS ponovo uzdigla i ostvarila svoju političku ulogu - naveo je Božović i dodao da je ponosan na dosadašnju zajedničku borbu i rezultate koji su u njoj postignuti.

- Zahvaljujem se svima koji od te borbe nisu odustali i sa kojima ću nastaviti da se borim. Mi nikada nismo odustajali i nećemo odustati ni zbog ove izgubljene bitke. Iz ovog poraza moramo izvući pouke i učiniti sve da ponovo osnažimo DS - istakao je on.

Demokratska stranka je na izborima u Beogradu osvojila svega 2,1 odsto glasova, što je najgori rezultat u prestonici u istoriji DS-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (61)

Loading
Ivan

07.03.2018 11:06

Pametna odluka.

mihajlo

07.03.2018 11:06

Opozicija je dozivela nevidjeni debakl na ovim izborima!

Saska

07.03.2018 12:26

@mihajlo - Priznat poraz i povlačanje.

milica

07.03.2018 11:15

Čin koji bi svaki gubitnik trebao da uradi da ostavku i povuče se skroz