Srbijo, spremi se za nove temperaturne šokove: Za vikend 16 stepeni, a onda stiže ledeni horor!

Autor: Republika

Vesti

23.11.2018

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj novembar je po totalno "lud" mesec - do svoje polovine bio je neuobičajeno topao, pa nam je pokazao zube, posebno u utorak, kada je tutnjala orkanska košava, a sada nam sledi otopljenje, pa zahlađenje, pa opet toplo.

RepublikaFoto: Tanjug/PP Media Prijepolje
Ilustracija

Ovo je ukratko prognoza meteorologa, koji dodaju da će za sve biti kriv ciklon, koji će se formirati tokom narednog vikenda iznad Mediterana i doneti neuobičajeno topao vikend.

Tad nas očekuju temeprature oko 15 stepeni, a već u sredu one će pasti na nulu, ponegde će biti i u minusu, a očekuje se i sneg u čitavoj zemlji.

Đorđe Đurić, meteorolog u "Weather2Umbrella", kaže za "Blic" da će u petak biti za nijansu toplije nego što je to danas. - Biće smene sunca i oblaka, ali bez padavina. Jutaro će biti hladno, temepratura oko 2 stepena Celzijusovih, a najviša dnevna oko 10 - kaže Đurić.

Za vikend 16 stepeni

Kako dodaje, onda nam sledi prijatno iznenađenje za vikend, koji možemo da iskoristimo za odlazak u prirodu.

- U subotu će jutarnja temepratura biti oko 3 stepena Celzijusovih, a najviša dnevna oko 10. Tokom dana biće umereno oblačno, uz slab vetar. U nedelju će biti još toplije. Prognozirana jutarnja temepratura je 7 stepeni, dok će maksimalna dnevna biti oko 16. Vetra neće biti, ali će se "vratiti" u noći između nedelje i ponedeljka i duvaće tokom celog ponedeljka. U pitanju je prolazna, ne jaka košava, a povremeno možemo da očekujemo kišu tokom dana - priča sagovornik "Blica".

U utorak pad temprature

Prema njegovim rečima, početkom sedmice bićemo pod uticajem ciklona koji će doneti kišu, a vrlo brzo i pad temperature.

- U ponedeljak će jutro biti, takođe, toplo, oko 10 steopeni, a najviša dnevna malo niža nego u nedelju - oko 13 stepeni. Duvaće jugoistočni vetar. Potom sledi pad temeprature narednog dana, uz vetar, i uvod u snežno vreme.

U utorak će zahladneti i padaće kiša. Jutarnja temepratura biće oko 3 stepena, a najviša dnevna oko 9 stepeni. Tokom dana prognozira se pad temeprature, a uveče kreću kiša, koja će se na planinama poretvoriti u sneg - ističe Đurić za blic.rs.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U sreda - nula i sneg

Kako Đorđe Đurć ističe, u sredu nas u svim predelima očekuje sneg i hladnoća.

- Jutarnje i dnevne termperature kretaće se oko nule. Tako će biti čitavog dana. U četvrtak se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Potom sledi otopljenje tokom narednog vikenda, ali je još rano prognozirati temperature - naveo je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading