(FOTO) Kad đaci uzmu stvar u svoje ruke! Na pijaci prodavali zimnicu da bi obezbedili drugarima put na ekskurziju!

Autor:

Vesti

27.11.2018

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženim snagama učenici VIII/3 Osnovne škole "Ratko Pavlović Ćićko" zajedno sa svojom razrednom Milkom Tošić prikupljali su novac kako bi brat i sestra bliznaci Sofija i Stevan mogli zajedno sa njima na ekskurziju. Oni su na pijaci u Prokuplju izneli zimnicu i tako prikupili 9.250 dinara za svoje drugare, a ostatak novca daće škola.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Pokazujući svima svoju želju da u poslednjoj zajedničkoj ekskurziji uživaju svi, oni su svoju robu za prodaju izložili i ponudili je tržištu.

Na tezgi su se našli proizvodi njihovih mama i baka koji su za zimu brižljivo skladišteni u ostavama, ali i ono što je rodilo u njihovim baštama i voćnacima. Razredna je spremila pitu, a bilo je i polovne garderobe, piše Prokuplje na dlanu.

 

 

Vredna deca prikupila su 9.250 dinara, a ostatak novca daće škola. Milka Tošić se zahvalila svima koji su pomogli. Ona je u ime sve dece njenog odeljenja zahvalila i Javnom komunalnom preduzeću "Hammeum", koje im je bez naknade ustupilo tezgu na Zelenoj pijaci.

Inače, učenici ovog odeljenja su se više put tokom svog zajedničkog školovanja okupljali oko zajedničkih ideja i akcija pokazali izetnu humanost i kreativnost.

- Mi sami ne možemo postići mnogo, ovako udruženi možemo dosta. Ovom prilikom pozivamo i one koji sami mogu da doprinesu i one koji imaju da izdvoje i pomognu i drugoj deci da uživaju i detinjstvu i školskim danima – poručuju učenici VIII/3 Osnovne škole "Ratko Pavlović Ćićko", a prenosi Prokuplje na dlanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading