U naredna tri dana LEDARA! Sneg će okovati Srbiju, a evo gde će biti najgore

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

28.11.2018

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će u naredna tri dana vladati prava zima, napadaće i do 15 centimetara snega.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sneg polako zavejava prestonicu

Prema rečima meteorolog Đorđe Đurić, debeo sloj snega će se zadržati i u gradovima, dok se na planinama mogu očekivati pravi smetovi.

Zbog izuzetno hladnih dana pred nama, tokom kojih će noći i jutra biti u konstantnom minusu, sneg se neće otopiti sve do vikenda. Najhladnije će biti u petak, kada se očekuje prvi ledeni dan ove godine, kada temperatura nijednog trenutka neće preći nulu. Ipak, nakon ove ledene nedelje sledi topliji i suv vikend, a već od ponedeljka u našu zemlju vraća se sunce, uz tek povremene padavine.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić veruje da će u narednim satima u celoj zemlji napadati i do 15 centimetara snega.

- Cela Srbija će se zabeleti, a sneg će vejati sve do sutra ujutru! Očekuje se da će u gradovima napadati i do 15 centimetara snega, dok će na planinama visina snežnog pokrivača dostizati i 20 centimetara. Najmanje će pasti u Vojvodini i Beogradu, ali kako se ide južnije od Save i Dunava, biće i sve više snega. Ono čemu će se posebno obradovati svi ljubitelji snega jeste da će se zbog veoma hladnih dana on zadržati sve do vikenda - kaže Đurić.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

U petak nas očekuje najhladniji dan, kada će temperatura biti 24 sata u minusu, a onda sledi otopljavanje.

- U subotu i nedelju sledi postepeni rast temperature, a merenja će ići od četiri do osam stepeni. Savetuje se poseban oprez zbog guste magle i poledice kada sneg krene da se topi. Naredna nedelja biće prosečno topla, a sneg će zameniti sunčano vreme uz povremene periode kiše - kaže Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading