Danas ledara, a onda stiže još veće zlo! Snežna košava jurca ka nama, Beograd na udaru!

Autor: Republika

Vesti

30.11.2018

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak u Srbiji vedro, ali se očekuje ledeni dan. Jutarnja temperatura od -14°C na jugu do -6°C na severu Srbije, na visoravnima lokalno i niže, a maksimalna dnevna od -5 do -1°C, dok će u Timočkoj Krajini biti i hladnije. U košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, u toku večeri u slabljenju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

U Beogradu danas vedro, ali se očekuje ledeni dan i duvaće jak jugoistočni vetar, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura oko -8°C, a dnevna oko -2°C.

Minimalna jutranja temperatura kretaće se od -15°C na jugozapadu i zapadu Srbije do -5°C na severu Srbije, u Beogradu oko -8°C, a u pojedinim kotlinama i na visoravnima jugozapadne Srbije temperatura će lokalno biti i niža. Maksimalna temperatura kretaće se od -5 do 0°C, u Beogradu do -2°C, a u Timočkoj i Negotinskoj Krajini ponegde od -7 do -5°C. U košavskom području duvaće jak jugoistočni vetar, pa će ledena košava dodatno povećavati osećaj ledenog vremena, a i više će imati istočniji pravac, zbog čega će i donositi ledeni vazduh. Ipak, u toku večeri vetar će oslabiti.

Zbog veoma niskih temperatura i umerenog do jakog mraza, preporučujemo ogroman oprez i da se bez adekvatne zaštite ne izlažete duže niskim temperaturama.

Inače, Srbija će u petak biti pod uticajem veoma snažnog anticiklona sa severa i severoistoka i vazdušni pritisak biće znatno iznad normale. Već za vikend biće postepeno toplije i temperature će preći u plus, ali će jutarnje i dalje biti veoma niske i biće ispod 0°C, naročito tokom subote, kada se na severu i istoku Srbije i dalje očekuje ledeni dan. Sledeće sedmice biće osetno toplije, a najtoplije biće sredinom sledeće sedmice, uz maksimalne temperature od 10 do 15°C. Biće više oblaka, ponegde povremeno i kiše.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading