Predložena izmena zakona: Da se radi 6 umesto 8 sati?

Autor: Republika

Vesti

02.12.2018

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokret obnove Кraljevine Srbije podneo je Skupštini Srbije predlog izmena Zakona o radu kako bi se radno vreme skratilo sa 8 na 6 sati.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako navode, to čine po uzoru na "neke evropske kraljevine".

- Na ovaj način produktivnost bi bila povećana, ali i sreća radnika zbog činjenice da imaju više vremena za sebe i svoje porodice tokom dana - rekao je u pisanoj izjavi narodni poslanik i predsednik POКS Žika Gojković, prenosi ovaj pokret. 


On je ocenio da bi se skraćenjem radnog vrema smanjio broj bolovanja, pa samim tim i troškovi poslodavca i države, a efikasnost na poslu i kvalitet usluge bi se povećali. 

- Velika je zabluda da radnici mogu da rade punom koncentracijom i kapacitetom svih osam sati, zato je bolje efikasnije raditi šest sati, nego manje efikasno osam - izjavio je Gojković. POКS je naveo da su u Кraljevini Švedskoj pojedine kompanije, poput proizvođača automobila Tojota iz Geteborga, prešle na ovaj sistem još pre 13 godina i nisu ga napustile do danas, jer, osim što su dobile srećnije radnike, zabeležile su i veći profit.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading