Detaljna praznična prognoza! Novogodišnju noć ćemo i nekako da izdržimo, ali od onog što sledi neće nam biti dobro!

Autor:

Vesti

28.12.2018

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U novogodišnjoj noći će u većini mesta u Srbiji biti suvo vreme, eventualno bi na jugu i jugoistoku zemlje moglo da dođe do kratkotrajne kiše ili provejavanja snega, izjavio je danas meteorolog Nedeljko Todorović.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Relativno ozbiljno zahlađenje očekuje se od 8, 9. i 10. januara.

- Generalno posmatrajući, tokom novogodišnjih praznika ne bi trebalo da bude nekih vremenskih neprilika - rekao je on za Tanjug.

Naveo je da će poslednjih nekoliko dana decembra, 1. i 2. januara biti relativno toplo vreme za ovo doba godine, sa maksimalnom temperaturom od 5 do 10 stepeni.

Od 29. decembra očekuje se naoblačenje pa bi 30. i 31. decembra mogla pasti kiša uglavnom slabog intenziteta, a u jutarnjim i noćnim satima ponegde bi u nižim delovima brdsko-planinskog dela zemlje moglo da dođe do kratkotrajne susnežice ili eventualno kratkotrajnog snega.

Prvog januara očekuje se delimično razvedravanje, rekao je Todorović i dodao da se kratkotrajno zahlađenje sa kišom i snegom očekuje između 3. i 5. januara.

Tada će pasti mala količina padavina tako da je mala verovatnoća da se napravi snežni pokrivač, pojasnio je i dodao da se relativno ozbiljno zahlađenje očekuje od od 8, 9. i 10. janaura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading