SZS: Prećeno Nataši Jeremić! MUP: Uhapsili smo počinioca!

Autor: Republika

Vesti

29.12.2018

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savez za Srbiju saopštio je da je danas nepoznato lice presrelo Natašu Jeremić, novinarku i suprugu predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, ispred zgrade u kojoj živi i uputilo joj "niz najvulgarnijih uvreda i direktnih pretnji po fizički integritet nje i njene porodice".

RepublikaFoto: ST/D. KUJUNDŽIĆ
Nataša Jeremić

U saopštenju dostavljenom medijima SzS navodi da su ovakvi napadi posledica "agresivne hajke" koju, kako navodi SzS, vlast sprovodi protiv neistomišljenika i napominje da posebno zabrinjava što su sada pod udar došle i njihove porodice. 

SzS u saopštenju podseća na preteće pismo koje je 14. decembra 2018. dobio Jeremić, koje je potpisano sa "Srpski zavetnici", a u kojem se preti smrću njemu i porodici. 

Nataša Jeremić je prijavila ovaj slučaj u policijskoj stanici "Vračar", u kojoj su dežurni službenici postupali, navodi SzS, izuzetno korektno i profesionalno.

Sa druge strane, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su V. D. (1950) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On se sumnjiči da je danas oko 12 časova, u jednoj ulici na Vračaru, uputio verbalne pretnje Nataši Jeremić. Policija je ubrzo nakon prijavljenog događaja identifikovala i uhapsila osumnjičenog.

Osumnjičenom V. D. određeno je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Kako Republika.rs nezvanično saznaje, reč je o osobi sa duševnim smetnjama koja je lečena u jednoj psihijatrijskoj ustanovi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
milos

29.12.2018 17:00

Srpska policija je azurna.

Nikola

29.12.2018 17:13

Šta se ona petlja u politiku?

Goran

29.12.2018 17:32

Policija radi svoj posao vrlo profesionalno.

Dusko

29.12.2018 17:37

Da li je opozicija zasticena bilo gde u svetu kao u Srbiji? Cim neko progovori protiv opozicije, odmah bude uhapsena. Kome ja da se zalim sto 2000-3000 opozicionara seta ulicama Beograda spremni da napadnu neistomisljenike???