Vozači, oprez! Ako ste krenuli u ove delove Srbije, čeka vas pakao!

Autor: Republika

Vesti

02.01.2019

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače u jugozapadnim, zapadnim, južnim i jugoistočnim krajevima Srbije u kojima su moguće povremene snežne padavine, saopštio je AMS S, upozorivši vozače na udare vetra i do 14 m/s u Vojvodini.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

U planinskim predelima jugozapadne, zapadne i jugoististočen Srbije očekuje formiranje novog snežnog pokrivača. 

Zbog nižih temepratura postoji opasnost od poledice na svim vlažnim ili mokrim mestima, a posebno treba biti pažljiv u vožnji na mostovima i nadvožnjacima. Pojačan saobraćaj očekuje se na putevima koji vode iz pravaca zimskih turističkih mesta, sa Kopoanika, Zlatibora, Tare, Goča, Divčibara i Stare Planine. Prema poslednjim informacijma Uprave granične Policije pojačan je saobraćaj na izlazu iz naše zemlje ka Mađarskoj na GP „Horgoš“ GP „Bački Vinogradi“ i na GP „Batrovcima“ sa Hrvatskom na kojim se na izlazu iz naše zemlje čeka oko sat vremena.


Međutim, međuzona na ovim prelazima je puna, zato su zadržavanja za ulazak u ove dve zemlje duža u odnosu na vreme zadržavanja koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima. U cilju bržeg prolaska preporučujemo korišćenje manje frekventne granične prelaze sa Mađarskom, a to su Bački Breg i Kelebija koji rade 24 sata, dok su prelazi „Ðala“, „Bajmok“ i „Horgoš 2“ otvoreni od 7 do 19 sati.
Sa Hrvatskom se preporučuju prelazi Šid, Ilok, Sot i Ljuba. Pojačan saobraćaj očekuje se i na pojedinim graničnim prelazima sa Bosnom i Crnom Gorom na kojima su trenutna zadržavanja od 30 do 60 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading