UNS: Neprihvatljive uvrede Sergeja Trifunovića novinarki Srpskog telegrafa Ivani Žigić

Autor:

Vesti

22.01.2019

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje uvrede koje je kandidat Dragana Đilasa za predsednika stranke PSG Sergej Trifunović uputio novinarki "Srpskog telegrafa" Ivani Žigić i poziva ga da joj se javno izvini.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Sramotno ponašanje Sergeja Trifunovića

Nakon što je od njega zatražila izjavu, Trifunović je novinarku nazvao ku*vom, i sms prepisku, sa njenim brojem telefona, objavio na Tviteru.

UNS protestuje zbog uvreda i ističe da je ovakav način javne komunikacije neprihvatljiv, naročito kada su u pitanju javne ličnosti koje imaju uticaja na kreiranje javnog mnjenja i koje svojim ponašanjem treba da daju primer.

UNS ističe da svako ima pravo da bude nezadovoljan radom novinara i da se zbog toga može obratiti nadležnim regulatornim i samoregulatornim telima, kao i sudskim organima, ali da mora poštovati dostojanstvo novinara i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Sanja

22.01.2019 10:44

Svi osudjujemo takve gluposti.

Ana

22.01.2019 10:53

Sergeja više niko ne shvata ozbiljno, jedino je stručnjak da vređa i pravi cirkus.

Nada

22.01.2019 10:53

Uvrede i pogrdne reci i izjave nikada nisu bile prihvatljive u civilizovanom društvu. To nije sve, Sergej ju je i licno ugorozio objavljujući broj telefona. Nadlezni organi treba da stanu na put ovakvom ponasanju i ugrozavanju privatnosti.

iva

22.01.2019 10:54

po prvi put nisam mogla procitati tekst jer mi konstantno u oci upada njegov blago teleci pogled!