Izdat crveni meteoalarm: Ceo vikend nas čeka snežni pakao!

Autor: D. S.

Vesti

26.01.2019

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sneg, koji već danima veje širom Srbije i stvara haos, padaće i prvog dana vikenda, zbog čega je RHMZ izdao crveni meteoalarm. U opštini Ivanjica i dalje je na snazi vanredno stanje zbog velikih snežnih padavina.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

Prema najavama meteorologa, danas (subota) biće oblačno i hladno sa snegom, posebno ujutru, kada se očekuje 20-30 centimetara novog snega, a ponegde čak i 40 centimetara, pa će u pojedinim mestima snega biti i pola metra.

- Sredinom dana sa severa očekuje se prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, dok se krajem dana i uveče u severnim predelima očekuje novo, ali prolazno naoblačenje. U Vojvodini će padati sneg - kaže meteorolog Đorđe Đurić i dodaje da će minimalna temperatura iznositi minus devet stepeni, dok će maksimalna dnevna biti jedan stepen.

Sneg će, prema najavama, biti vlažan i težak, zbog čega se vozačima savetuje da automobile ne parkiraju ispod drveća jer pod teretom može doći do pucanja grana, koje bi mogle da izazovu štetu na vozilima.

Već drugog dana vikenda očekuje nas toplije vreme sa sunčanim intervalima, kada će biti za pet stepeni toplije, ali novo naoblačenje stiže u ponedeljak.

- U ponedeljak će biti kišovito, a ponegde se očekuje i ledena kiša, dok će na planinama padati sneg. U košavskom području duvaće jak i olujni jugoistočni vetar - navodi Đurić.

Slično vreme meteorolozi predviđaju i za utorak, te ćemo kišobrane i kapuljače odložiti tek u sredu, kada će vreme biti uglavnom suvo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading