Nova drama u kraljevačkoj bolnici: Pronađen još jedan zamrzivač pun kesa!

Autor: novosti.rs

Vesti

25.01.2019

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored zamrzivača sa ostacima 13 beba, koje su krajem prošle nedelje nađene na patologiji Opšte bolnice u Kraljevu, nalazi se još jedan kuhinjski zamrzivač pun kesa.

RepublikaFoto: pixabay.com

U bolnici tvrde da je u pitanju patohistološki otpad, a Radiša Pavlović, član Republičke komisije za nestale bebe, ne isključuje mogućnost da i tu ima mrtvorođenčadi, što će utvrditi istraga.

Istraga bi, dodaje, trebalo da dokaže i saznanja Komisije da, navodno, za najmanje tri bebe ne postoji saglasnost roditelja da ih bolnica sahrani, kao i da je, pored živorođenog odojčeta nađenog na deponiji, koje je kasnije preminulo, još jedna od preostalih 12 beba živa rođena.

- Papiri u koje smo imali uvid pokazuje da kod beba nije rađena detaljna obdukcija. Roditelji koji nisu hteli da preuzmu i sahrane mrtvorođenu decu, nisu potpisali klasične izjave odricanja od beba, već im je dat unapred pripremljen formular. Jedno od pitanja bilo je "da li želite obdukciju", iako je ona zakonom obavezna - kaže Pavlović, i dodaje da o ovome nije bio obavešten Centar za socijalni rad, zdravstvena, ni sanitarna inspekcija, iako je trebalo.

Kao predstavnik Državne komisije poziva tužilaštvo da u istrazi, kada budu utvrđivali da li su to zaista deca roditelja navedenih u protokolima, koriste uzorke DNK sa nađenih ostataka. Zbog pokušaja "zataškavanja slučaja", Pavlović poziva i ministra zdravlja da smeni direktora Mrvića.

- To su sve gluposti i besmislice. Nemam tu više šta da komentarišem, nek nadležni državni organi rade svoj posao i utvrde činjenice - kratko nam je odgovorio dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice "Studenica".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading