Drama kod Sjenice: Otac sa bolesnom bebom nije mogao nigde zbog zavejanih puteva, pomoć ubrzo stigla!

Autor: Tanjug

Vesti

26.01.2019

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brzom reakcijom Zaštitnika građana bolesna troipomesečna beba transportovana je danas iz zavejanog sela Krnja Jela do Doma zdravlja Sjenica, kako bi joj se obezbedila neophodna medicinska pomoć i nega.

RepublikaFoto: pixabay.com

U ranim jutarnjim časovima, pritužilac A.T. iz sela Krnja Jela, koje je udaljeno 30 kilometara od Sjenice, obratio se Zaštitniku građana i zamolio da mu pomogne u transportu troipomesečne ćerke koja, kako je naveo, danima ima visoku temperaturu, saopštila je Kancelarija Ombudsmana. 

Pritužilac je bio veoma zabrinut za zdravstveno stanje deteta, ali i uznemiren zato što zbog neprohodnih zavejanih puteva ne može da je odvede u Dom zdravlja Sjenica, koji je udaljen 30 kilometara od njegovog mesta. 

Takođe je naveo da je pozvao hitnu pomoć i tražio pomoć, ali da mu je rečeno da zbog neprohodnih puteva medicinsko osoblje nije u mogućnosti da dođe, dok je lokalno preduzeće za puteve, inače nadležno za čišćenje puteva, odgovorilo da je potrebno prvo dostaviti potvrdu o bolesti deteta kako bi pristupili čišćenju snega na putevima. 

Odeljenje za hitne reakcije Zaštitnika građana nakon poziva pritužioca iz sela Krnja Jela kontaktiralo je policijskog službenika sa područja Sjenice i obavestilo ga o hitnom slučaju. Takođe, kontaktirani su i predsednik opštine Sjenica, kao i nadležni u Sektoru za vanredne situacije. U roku od dva sata Zaštitniku građana je javljeno da je mašina za čišćenje očistila put do zavejenog mesta, ubrzo i da je troipomesečna beba stigla u Sjenicu i da je medicinski zbrinuta, piše u saopštenju. 

Zaštitnik građana je, takođe, pozvao građane da mu se obrate kada ne mogu da ostvare svoja prava, ali je i apelovao na nadležne državne organe i institucije da ulože dodatne napore u zaštiti ljudskih prava, pogotovo u situacijama koje zahtevaju hitno reagovanje i zaštitu prava deteta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading