Đilasove pristalice pozivaju na vešanje patrijarha

Autor:

Vesti

28.01.2019

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je srpski patrijarh Irinej ocenio je da najnoviji pritisci u vezi s Kosovom treba da dovedu do snažnijeg jedinstva naroda i države u odbrani suverenih prava i integriteta, te poručio da je najvažnije da ne budemo malodušni i da se ne predajemo unapred, krenula je salva uvreda na njegov račun.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Patrijarh Irinej

Patrijarh je rekao da je s velikom brigom pratio nedavne demonstracije u Banjaluci, te ocenio da su oni koji ne žele dobro Republici Srpskoj i srpskom narodu tada sigurno bili zadovoljni.

- Ne vidim da će biti koristi za narod ni od podsticanja na takve proteste u Beogradu i širom Srbije. Možda neko ne vidi ili ne želi da vidi, ali svi ti protesti jesu povezani - kazao je patrijarh, ali istovremeno primetio da država i državni organi imaju obavezu da se više angažuju na stvaranju atmosfere demokratije, mira i saradnje u društvu, te rešavanju problema svih slojeva, "pogotovo onih koji svojim visokim obrazovanjem i znanjem treba da budu uzor svima".

Društvene mreže su se nakon ove izjave patrijarha Irineja usijale, a uvrede i pretnje na račun Njegove svetosti bivale su iz minuta u minut sve brojnije.

- Bot, režimsko-udbaški patrijarh, bednik, sotona i lopovčina - samo su neke od brutalnih uvreda koje su simpatizeri opozicionog Saveza za Sarbiju, čiji je osnivač Dragan Đilas izrekli na račun srpskog patrijarha Irineja!

I Đilas vređao patrijarha

Sramnim uvredama na račun srpskog patrijarha Irineja juče popodne priključio se i Dragan Đilas, osnivač Saveza za Srbiju.

- Bolje se Srbija vidi iz Dečana i Dizeldorfa nego iz vile na Dedinju - napisao je Đilas na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter aludirajući na to da iguman Sava Janjić i Vladika Grigorije bolje vide šta se u Srbiji dešava od Irineja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Uvrede na račun patrijarha uputili su i pojedini političari, a među njima i Ivan Krstić, član Glavnog odbora Demokratske stranke.

- Bruko! Sramoto trona Svetog Save - napisao je Krstić, a njegovu izjavu je na svom Tviter nalogu preneo i Sergej Trifunović, novopečeni lider PSG-a i glumac.

Pojedini su otišli i korak dalje, te su poglavaru srpske crkve zapretili i vešanjem na Terazijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (27)

Loading
mandi

28.01.2019 11:06

Nista mu nije sveto lopina jedna odvratna.

Robert

28.01.2019 11:07

Ma ljudi ovi vise nisu normalni.

mandi

28.01.2019 11:08

To je klasicno nevaspitanje. Nemaju postovanja ni prema crkvi. Ovo im ne sme proci tek tako.

Tijana

28.01.2019 11:13

Strahota koja ne prestaje i dela koja su opoziciona sramota.