Evo koje oružje Srbija izvozi u Rusiju

Autor: Tanjug

Vesti

31.01.2019

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privredna društva odbrambene industrije Srbije izvoze u Rusiju lovačko i sprotsko oružje, rezervne delove za njih, karabinsku i pištoljsku municiju i barut, navodi Ministarstvo odbrane za "Politiku".

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

List se Ministarstvu obratio povodom navoda predsednika Rusije Vladimira Putina tokom nedavne posete Beogradu, da Rusija ne samo da isporučuje vojnu tehniku Srbiji, već je i kupuje od Srbije.

- Srpska odbrambena industrija JP "Jugoimport SDPR" imaju potpisane ugovore za izvoz artiljerijske municije i komponenti za teška terenska vozila, a u toku su i različiti razvojni projekti iz oblasti sofisticiranih vojnih tehnologija koji treba da povećaju naš izboz u Rusku Federaciju kao i da obezbede zajednicki nastup na trećem tržištu - ističe se u odgovoru Ministarstva odbrane.

"Politika" napominje da u ovom odgovoru posebnu pažnju privlači izvoz artiljerijske municije, iako nije precizirano o kakvim grantama je reč, ali dodaje da Srbija proizvodi takve granate u nizu kalibara, od 20 mm do 155 mm.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading