"Bebo, dobro došla na svet": Roditeljski dodatak uspešno uspostavljen u svim porodilištima u Srbiji!

Autor: Republika

Vesti

05.02.2019

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovaće prezentaciji u Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu (Katićeva 14, peti sprat) povodom završetka projekta "Bebo, dobro došla na svet" – roditeljski dodatak, koji je uspešno uspostavljen u svim porodilištima u Srbiji u sredu, 6. februara u 10.00 časova.

Foto: Ilustracija

Zajedno sa premijerkom, događaju će prisustvovati i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović, kao i Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

Od decembra 2018. godine, sva porodilišta u Srbiji i svi centri za socijalni rad uključeni su u informacioni sistem elektronske uprave „Bebo, dobro došla na svet“ – roditeljski dodatak. To znači da je roditeljima od sada omogućeno da u svakom porodilištu u Srbiji bez obzira gde se nalazi prebivalište, pored upisa deteta u matičnu knjigu rođenih, prijave prebivalište, podnesu zahtev za zdravstvenu karticu, za samo par minuta, kao i da podnesu zahtev za roditeljski dodatak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading