Filmska prevara u milanskom restoranu: Kupio bitkoine za 42.000 evra, a poturio aktovku punu papira

Autor: NATALIJA REMENJAK

Vesti

07.02.2019

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državljaninu Srbije starom 40 godina u Italiji je počelo suđenje pod optužbom da je od jednog mladića na prevaru prisvojio 74 bitkoina, koji su u tom trenutku vredeli 42.000 evra! On se žrtvi predstavio kao biznismen iz Rusije i gotovo po filmskom scenariju izveo prevaru u jednom milanskom restoranu!

RepublikaFoto: pixabay.com

Navlakuša

Prevarant je u septembru 2016. stupio u kontakt sa mladićem i tražio da od njega kupi manju količinu bitkoina, kada je on vredeo 500 evra. Našli su se u Toskani i primopredaja je bila uspešna. Nekoliko dana kasnije, Srbin je ponovo pozvao mladića i tražio da se opet nađu kako bi ovaj put kupio čak 74 bitkoina u vrednosti od 42.000 evra. Vodeći se prethodnom prodajom, žrtva ništa nije posumnjala i pristala je da se sastanu u jednom restoranu u Milanu.

Advokat: Sumnjamo da je imao saučesnika za susednim stolom koji je zamenio torbu s novcem

- Kada su seli, prevarant je na sto izvadio aktovku u kojoj se nalazilo 42.000 evra. Otvorio je torbu, pokazao žrtvi novac i onda je spustio na pod pored svoje stolice. Verujući da će zaraditi novac od prodaje mladić mu je prebacio novčanik sa 74 bitkoina. Izvršili su verifikaciju putem mobilnog telefona i sve je delovalo kao da se ova primopredaja završila uspešno - pišu italijanski mediji.

Međutim, Srbin je tada rekao da ide do toaleta kako bi navodno oprao ruke pre nego što im posluže večeru, kojom bi proslavili sklopljen posao. Pošto je aktovka ostala pored stola, mladić ništa nije sumnjao sve dok nije shvatio da se ovaj neće vratiti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Sedeo je sam za stolom i čekao ga, ne znajući da je prevarant već daleko. Kada mu je sve postalo sumnjivo, otvorio je aktovku i unutra umesto novca zatekao običan iseckan papir - prenosili su mediji.

Advokat oštećenog Marko Tuli Đordano izjavio je da pretpostavlja da je Srbin imao saučesnika za susednim stolom, koji je krišom zamenio aktovke dok žrtva nije obraćala pažnju.

Istraga

Žrtva je odmah prijavila prevaru tužilaštvu koje je sprovelo istragu i novčanik locirala u istočnoj Evropi, gde se ilegalno čuvao sa hiljadama bitkoina, koji takođe potiču od prevare. Na taj način policija je ušla u trag prevarantu i utvrdila da se ne radi o ruskom biznismenu, kako se predstavljao, već o Srbinu koji je živeo na periferiji Milana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading