Uživajte u sunčanom vikendu jer... Zima se vraća na velika vrata!

Autor: blic.rs

Vesti

09.02.2019

12:30 >> 12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sunčano i toplo vreme tokom tekućeg vikenda neće se dugo zadržati jer nas već od ponedeljka očekuje zahlađenje i padavine u vidu kiše, najavljuje meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Danas je osvanulo maglovito i prilično hladno jutro, najniža dnevna u Srbiji jutros je iznosila -5 stepeni Celzijusovih, dok je najviša prognozirana za danas od 6 do 11, a i konačno je zasijalo i sunce.

Nedelja do 14 stepeni i sunčano

- Drugog dana vikenda očekuje nas vedro i hladno jutro, sa slabim mrazom u većini predela. Tokom dana biće relativno toplo za ovo doba godine, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 8 do 14 stepeni - rekao je Đurić, naglašavajući da će jutarnja temperatura biti znatno niža, te da može pasti i do -4.

U popodnevnim satima, očekuje se povećanje oblačnosti, a južni, slab do umeren vetar koji se očekuje tokom dana, tokom večeri biće u povećanju.

Ali već u ponedeljak...

- Prvog dana naredne nedelje će tokom jutra u severozapadnom, i tokom dana u jugoistočnom delu države doći do naoblačenja sa kišom, dok se na planinama očekuje i sneg. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 7 stepeni na severozapadu do 13 stepeni na jugoistoku - rekao je Đurić.

On ističe da će naoblačenje doneti i pad temperature, a da će sredinom dana i poslepodne vetar biti u skretanju na jak severozapadni.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Uveče moguć i sneg

- U toku večeri stvoriće se uslovi za susnežicu i slab sneg u pojedinim nižim predelima u Srbiji, ali i tada će temperatura ostati u plusu - priča meteorolog Đurić.

U utorak nas očekuje oblačno, vetrovito i hladnije vreme, sa kišom, susnežicom i snegom, dok će na severozapadu Srbije biti suvo i uglavnom sunčano vreme, prognoze su Đurića.

Vetar će biti jak severozapadni, maksimalna jutarnja temperatura iznosiće od minus 1 do 3 stepeni, dok će maksimalna dnevna biti nešto viša i kretaće se od drugog do sedmog podeoka.

- Sneg koji će padati neće se dugo zadržati, neće biti zatrpavanja, jer će temperature ostati u plusu - kaže Đorđe Đurić, navodeći da se u planinskim predelima ipak očekuje povećanje snežnog pokrivača.

Sredu će obeležiti uglavnom suvo vreme, kaže Đurić i navodi da se u južnom i zapadnom delu države može očekivati oblačno sa slabom kišom, susnežicom i snegom. Maksimalna dnevna temperatura iznosiće od 1 do 6 stepeni.

- U četvrtak i petak vreme će biti promenljivo oblačno, na severu suvo, a u ostalim predelima sa uslovima za slabu kišu, susnežicu i sneg. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 2 stepena na jugu i zapadu do 9 stepeni na severu zemlje - objašnjava Đurić i dodaje da će petak biti nešto hladniji od četvrtka.

Naredni vikend će opet doneti manji porast temperature, a vreme će biti suvo. Maksimalna dnevna temperatura iznosiće između 9 i 10 stepeni, zaključuje Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading