Slučaj ostavljene bebe u Čajetini: Šta će biti sa Jovanom i zašto je još uvek u bolnici?

Autor: blic.rs

Vesti

26.02.2019

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovan Gavrilović, mališan koji je 9. oktobra prošle godine pronađen ispred crkve u Čajetini, i čije roditelji su i dalje nepoznati, i dalje se nalazi na dečjem odeljenju Opšte bolnice Užice. Njegovo zdravstveno stanje, odnosno komplikacije koje su se javile posle rođenja. Užički lekari i dalje smatraju da dečakovo zdravlje ne dozvoljava boravak u kućnim uslovima, već da zahteva lekarski nadzor.

RepublikaFoto: Republika
Napuštena beba

Jovan je izlovan na Dečjem odeljenju, oporavak teče dobro, dete napreduje, ali će ova beba stara 5 meseci sigurno čekati još nekoliko meseci pre nego dobije dom.

Interesovanja za usvajanje ove bebe čija je sudbina rasplakala Srbiju doduše ne manjka, kako iz Srbije, tako i iz inostranstva.

Nada bebu našla u zoru

Čajetinka Nada Milošević nije ni sumnjala da će tokom šetnje svog psa naići na bebu koja je ostavljena na pragu crkve. Nju je ka bebi povukao ljubimac, a ona je i dalje uzbuđena zbog svega što se desilo.

- Ja sam čula nešto što mi je ličilo više na mačiće, psi najčešće na njih reaguju, ali je pas bio uporan, pošla sam da vidim šta je, i našli smo bebicu na pragu crkve, plakala je. Pozvala sam sveštenika i njegovu ženu, još sam uzbuđena, ne mogu da shvatim takav čin - kaže Nada.

O pronalasku bebe odmah je obavešten MUP, ali i Hitna pomoć. Beba je odmah zbrinuta na neonatologiji, a tada je imala 3 kg.

Još uvek nije pronađeno ko je ostavio malog Jovana.

Da podsetimo, dečaka starog svega nekoliko časova pronašla je meštanka Čajetine u zoru 9. oktobra, umotanog u bele plahte, ispred Crkve Svetog arhangela Gavrila u Čajetini.

Odmah je zbrinuta u užičkoj Opštoj bolnici, a nedugo zatim, dečak je upisan u matične knjige pod imenom Jovan Gavrilović.

Ime je dobio po Svetom Jovanu Bogoslovu, svecu koga SPC slavi upravo 9. oktobra, a prezime po imenu hrama ispred koga je pronađen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading