Proleće se vraća na velika vrata: Posle hladnog talasa uskoro preko 20 stepeni

Autor: Blic, Republika

Vesti

12.03.2019

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladan talas koji je zahvatio teritoriju naše zemlje zadržaće se samo do kraja ove nedelje. Sunčano i toplo vreme sa povišenom temperaturom vazduha polako se vraća na teritoriju Srbije, dok će dani vikenda biti rezervisani za prave prolećne temperature, kada će živa u termometru dostići preko 20 stepeni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nagli front sa severozapadao nam je doneo osetniji pad temperature za deset do 15 stepeni, praćen kišom i jakim sevrozapdnim vetrom.

- Danas je osetno hladnije u odnosu na prethodni period, ali će padavine do kraja dana prestati u s vim predelima tako da je pred nama suvi period - kaže za "Blic", meteorolog Đorđe Đurić.

U Srbiji će sutra biti hladno jutro sa slabim, pri tlu ponegde i umerenim mrazem, a tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije. Jutarnja temperatura biće od -4 do 0, najviša dnevna od 9 do 13 stepeni, saopštio je RHMZ.

Duvaće slab i umeren, u južnom Banatu krajem dana povremeno jak, jugoistočni vetar.

U Beogradu će jutro biti hladno sa slabim mrazem. Tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije. Jutarnja temperatura biće oko 0 stepeni.

U četvrtak nas očekuje za nijansu toplije vreme u odnosu na prethodni dan, i sunce će zameniti oblaci sa mogućom kišom u pojedinim delovima zemlje.

- Jutro će biti toplije u odnosu na sredu. Sa zapada dolazi jače naoblačenje sa kišom, na planinama se očekuje sneg, a na severu uglavnom suvo vreme. Maksimalna temperatura iznosiće od 4 na jugu i do 14 stepeni na krajnjem severu. Uslova za susnžicu i slab sneg biće u nižim predelima, na Jugu i Jugozapadu Srbije. U Beogradu će biti do 11 stepeni-kaže Đurić.

U petak oblačno, ali toplije

- Promenljivo oblačno, ponegde sa slabom kišom, makismalna dnevna temperatura iznosiće do 15 stepeni Celzijusovih. U noći između petka i subote, i subotu ujutru očekuje nas na severu slaba kiša- kaže za "Blic" meteorolog Đorđe Đurić.

U nastavku vikenda moći ćemo da uživamo ponovo u sunčanom vremenu kada će temperature biti prave prolećne.

- Za dane vikenda biće i osetno toplije vreme sa sunčanim intervalima, u nedelju i ponedeljak očekuje nas pravo prolećno vreme, kada će temperature biti preko 20 stepeni, dok će u ponededljak biti fenomenalnih 24 stepena - objašnjava Đurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading