Srpskoj porodici sa Kosova lopovi ukrali krave, a sada je opština odlučila da ih obraduje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.03.2019

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Gračanica donirala je danas kravu porodici Mitrović iz Radeva, kojoj su lopovi pre nekoliko dana ukrali dva grla, jednu kravu i jednu junicu, a na isti način ta porodica je bila oštećena i pre 10 godina.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Predsednik Opštine Gračanica, Srđan Popović, obišao je ovu porudicu i tom prilikom istakao da ovakve krađe ulivaju nesigurnost, ali da su institucije tu da brinu o građanima i da svako sa svog nivoa nadležnosti mora da preuzme odgovornost.

- Strašno je kada čujete da se ovakve stvari dogode, posebno porodici koja živi od poljoprivrede, koja radi pošteno i koja svojim radom zarađuje za svoj život. Našli smo način da brzo regujemo i drago mi je da smo uspeli da u nekoj meri nadoknadimo štetu porodici Mitrović. Nadamo se da će im biti od pomoći i želimo da i ovoj, ali i svim ostalim porodicama poručimo da ćemo uvek biti tu kako bi im obezbedili siguran ostanak i opstanak - kazao je Popović.

Ocenio je da je to što se događa užasno, kao i to što se, kako je rekao, ovakve stvari još uvek dešavaju u vreme kada treba da težimo nekim drugim vrednostima.


- U 21. veku, mi i dalje imamo ljude koji kradu krave i steone junice i sa takvim stvarima ne možemo napred. Policija treba da radi preventivno i ovakve stvari treba da se spreče, jer u suprotnom postavljamo pitanje, ako ovakvi lopovi ne mogu da se zaustave, kako možemo da računamo da se reše neki veći zločini - naveoje Popović.

Supružnici Midrag i Olja Mitrović žive od male penzije i od poljoprivrede, obrađujući oko četiri hektara zemlje. 

Opštini Gračnica i predsedniku Popoviću zahvalili su se na brzoj reakciji.

Miodrag i Olja Mitrović ispričali su da im se isto dogodilo i pre 10 godina, ali da tada, kako je rekao, niko od nadležnih nije reagovao.

Zato, kažu, nisu ni očekivali da će im neko za samo nedelju dana pokloniti kravu.

- Ovako imamo volju kad znamo da ima neko da nas vodi, kome da se obratimo, imamo nadu jer ima onih koji hoće da pomognu - kazala je Olja Mitrović.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading