Danas ponesite kišobrane, biće iznenađenja! A tek za praznike slede šokovi!

Autor: Republika

Vesti

03.04.2019

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno vreme sa kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, u košavskom području i jak, na jugu Banata i u Podunavlju sa udarima olujne jačine.

Najniža temperatura od dva do devet, najviša od 16 do 20.

U Beogradu promenljivo oblačno i vetrovito, sa dužim periodima sunčanog vremena. Vetar umeren i jak, jugoistočni. Najniža temperatura oko devet, najviša oko 19.

Vreme za Vaskrs

Kako se može videti na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), odnosno prema grafikonu koji ilustruje mesečnu prognozu vremena, za Veliki petak (26. april) u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, očekuju se kiša i grmljavina, ali i toplo vreme: u Beogradu i Nišu do 22, Novom Sadu i Kragujevcu do 18 stepeni.

Vetar, kiša, pa čak i sneg, prognozirani su na Kopaoniku za Veliki petak, a temperature će se kretati od -3 do 10 stepeni tokom tog dana.

Međutim, već sutradan, na Veliku subotu, kao i za sam Uskrs, vreme će u svim navedenim gradovima, pa i na Zlatiboru i Kopaoniku, biti za koji stepen toplije i bez grmljavine i padavina, ukazuje grafikon RHMZ-a.

Dan nakon Uskrsa svuda će biti kišovit, očekuje se i grmljavina, a temperatura će bitiu blagom opadanju u odnosu na prethodne dane, ali i dalje sasvim toplo.

Utorak, 30. april, biće suv, a temperature će ponovo biti u porastu.

U pitanju su najnoviji podaci, međutim, napominje se da je je prognoza orijentaciona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading