Pacijent proganja zaposlene u kraljevačkoj bolnici: Medicinskoj sestri pretio pištoljem

Autor: Blic, Republika

Vesti

11.04.2019

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medicinsko osoblje kraljevačkog Doma zdravlja u više navrata bilo je meta verbalnih pretnji jednog starijeg pacijenta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se saznaje u ovoj ustanovi, taj pacijent je još od kraja marta redovno dolazio u Odsek za intervencije pri Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva preteći medicinskoj sestri koja je, po njegovom mišljenju, "odgovorna i kriva“ za njegovo zdravstveno stanje.

Poslednjih dana, prema rečima medicinskog osoblja, pretnje su postale ozbiljnije jer je pacijent u više navrata govorio da sa sobom nosi pištolj.

- Shvativši ozbiljnost situacije i u nameri da sprečimo posledice ovakvih pretnji, slučaj smo prijavili po Protokolu prijave verbalnog ili fizičkog nasilja ili pretnji zaposlenima našeg Doma zdravlja. Na osnovu toga reagovali su pripadnici Policijske uprave u Kraljevu i njihovom brzom intervencijom pacijent je priveden i prijavljen Osnovnom javnom tužilaštvu - kaže Mirjana Krčevinac, direktorka kraljevačkog Doma zdravlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading