Bez barijera od Beograda do Budimpešte za 3 godine

Autor: agencije

Vesti

15.04.2019

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici vlada Srbije i Mađarske danas su razgovarali o strateškom projektu brze železnice koja povezuje prestonice ove dve države.

RepublikaFoto: pixabay.com

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je u okviru zajedničke sednice vlada Srbije i Mađarske koja se održava u Subotici, sa mađarskim ministrom za inovacije i tehnologiju Laslom Palkovičem o rekonstrukciji pruge Beograd-Budimpešta, saopšteno je iz njenog kabineta.

Najavljeno je da će Srbija uskoro potpisati finansijski ugovor za poslednju deonicu Novi Sad-Subotica, a Mađarska ugovor za izvođenje radova.

Mihajlović je kazala da očekuje da kompletna brza pruga na teritoriji Srbije bude završena u naredne tri, tri i po godine

Na sastanku se govorilo i o uklanjanju nefizičkih barijera između Srbije i Mađarske, a kroz proširenje graničnog prelaza Horgoš i efikasnije procedure na drumskom i železničkom graničnom prelazu između dve zemlje.

Foto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Mađarska je članica EU i mora da ispuni određene standarde, ali mi moramo da učinimo sve da pojednostavimo procedure. Jedna od tačaka koja će se nalaziti i u sporazumu dve vlade, a koji će potpisati premijerka Srbije, je upravo uklanjanje nefizičkih barijera, jer je to važno zbog konkurentnosti Srbije i regiona - rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je na sastanku razgovarano i o realizaciji memoranduma koji će biti potpisani na zajedničkoj sednici vlada, o nadogradnji pruge između Subotice i Segedina, kao i o unapređenju rada brodske prevodnice na Tisi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading