VOZIĆEMO SE NOVIM AUTOBUSIMA: Čak 170 vozila biće iz Kine, a preostalih 70 stiže iz Turske

Autor: novosti.rs

Vesti

17.04.2019

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenderi za kupovinu 240 novih autobusa za GSP završeni su u petak, ali konačna odluka o izabranim ponuđačima još nije doneta. Kako "Novosti" saznaju, Grad bi 70 novih autobusa trebalo da kupi od turske firme "BMC" iz Izmira, a ostatak od 170 vozila od kineske kompanije "Higer" iz grada Sudžou.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Za obe javne nabavke stiglo je nekoliko ponuda, ali su jedino ove dve kompanije ispunjavale sve tražene uslove. Turski proizvođač mogao je da ponudi odmah 70 autobusa, koje je imao na lageru, te da ih dopremi za 60 dana. Ti autobusi bi na ulicama trebalo da se nađu do kraja juna, a biće poslati u pogon "Zemun", koji ima najlošija vozila.

Grad je prvobitno razmišljao i da privatnicima ponudi "potez 600", odnosno linije koje saobraćaju ka Surčinu, ali se od toga odustalo posle odluke da se hitno kupi 70 novih vozila.

Na drugu javnu nabavku koja je raspisana za 170 autobusa, javilo se nekoliko proizvođača. Zbog roka isporuke od 180 dana, jedino je ponuda kineske kompanije došla u obzir.

Vrednost prve nabavke je 10 miliona evra, a finansira se iz budžeta GSP "Beograd". Drugu u iznosu od 35 miliona evra finansira Grad Beograd iz kredita.

Ugovori sa oba ponuđača trebalo bi da budu potpisani posle Vaskrsa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading