Danas slavimo ovog sveca: Evo šta moraju da urade oni koji su pred velikom životnom odlukom

Autor: Republika

Vesti

19.04.2019

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog Evtihija Carigradskog, a ono što je karakteristično za ovog svetitelja jeste neobična priča zbog koje upravo danas treba da se pomolite ukoliko želite da napravite važan životni izbor.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Predanje o ovom svecu kaže da se on kada je bio mali, sa svojim drugovima igrao tako što su pisali svoja imena na steni, a ispod zanimanje kojim bi se bavili u životu. Kada je stigao red na njega, on je pored svog imena, napisao partijarh Evtihije.

U tridesetoj godini je postao iguman jednog manastira amasijskog. Kada je napunio 40 godina, mitropolit Amasijski ga je poslao na peti vaseljenski sabor.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Upravo zbog ove priče, veruje se da oni koji se danas iskreno pomole svetom Evtihiju mogu da očekuju ostvarenje svoje želje. Ono što priželjkujemo može se i ostvariti, samo uz božju pomoć, molitvu i veru - to je bila sudbina svetog Evtihija, to može biti sudbina i onih koji se danas posvete iskrenoj molitvi.

Oni koji su pred velikim životnim odlukama danas moraju da odu u crkvu, da se pomole svecu koji je prorekao da će postati patrijarh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading