Apokaliptično vreme trese Srbiju! Sutra će nas oduvati ORKANSKA KOŠAVA, a onda nas pogađa ŽUTA KIŠA

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.04.2019

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra će u košavskom području i na planinama duvati jak i olujni jugoistočni vetar sa najjačim udarima na području juznog Banata i donjeg Podunavlja, gde ce povremeno dostizati orkanske udare, oko 30 m/s, saopštio je RHMZ, a uveče će doći do slabljenja.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto ilustracija

Od srede do petka (25.04.) i dalje će duvati košava ali slabijeg intenziteta, sa najjačim udarima na podrčju južnog Banata i donjeg Podunavlja, oko 20 m/s, navodi se u saopštenju.

U Srbiji će sutra biti vetrovito i svežije. Duvaće umeren jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama jak i olujni, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno sa udarima orkanske jacine.

Tokom dana promenljivo oblačno, pre podne suvo, osim na severu, istoku i u centralnim delovima gde će biti oblačno sa kišom.

Posle podne i uveče kratkotrajna kiša ili pljusak se ponegde očekuju i u ostalim krajevima. Najniža temperatura od 5 do 11, najviša od 13 do 18 stepeni.

Vreme narednih 7 dana

Prema izlgedima vremena za narednih sedam dana, do 30. aprila, do petka se očekuje pretežno sunčano, toplo i vetrovito, vetar u slabljenju.

U subotu naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom i padom temperature. U nedelju promenljivo oblačno, ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Od ponedeljka uglavnom suvo.

U Beogradu će biti vetrovito i svezije. Duvaće jak, jugoistočni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine. Tokom dana pretežno oblacno, povremeno sa slabom kišom, uglavnom ujutro i pre podne. Najniža temperatura oko 10, a najviša oko 16 stepeni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sahara

Stiže žuta kiša

Velike količine saharske prašine stigle su u zapadnu Evropu i zapadni Mediteran ovog vikenda, a prašina je već i u Hrvatskoj. Kako je javila TV Prva, očekuje se da prašina dođe u Srbiju u utorak i sredu, a u Evropu dolazi iz Alžira.

Najviše prašine zahvatiće zapadni Mediteran, odakle će nastaviti prema severu, a već je iznad Francuske i Španije.

Prašina ne izaziva zdravstvene poteškoće i nema nikakve ozbiljne posledice.

Ali, ako padne kiša, kao što već najavljuju meteorolozi, pranje automobila posle toga vam ne gine. I obavezno sklonite beli veš sa terase!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading