Ludo vreme: Propada uranak, biće hladno i pljuštaće kiša!

Autor:

Vesti

25.04.2019

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra će u Srbiji biti pravo letnje vreme sa čak 31 stepen, ali će se leto, prema prognozama meteorologa, zadržati samo jedan dan jer nam već od subote stižu pljuskovi i pad temperature za čak 10 stepeni.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

Iako će subota biti kišovita, za Vaskrs nas u većem delu Srbije očekuje suvo vreme i maksimalnih 20 stepeni. A svi oni koji su planirali roštiljanje i uživanje u prirodi za Prvi maj možda će morati da odlože izlet jer stručnjaci najavljuju ponovo pljuskove, a temperatura će se spustiti do 15. podeoka.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da se za dane praznika očekuje nestabilno vreme, uz stalnu smenu sunca, oblaka i kiše.

Za Praznik rada će biti maksimalno 15 stepeni

- Sutra će biti sunčano i veoma toplo, pravi letnji dan, temperatura i do 31 stepen. Ipak, tokom večeri, tačnije noći, dolazi nam naoblačenje sa severozapada sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i ono će se proširiti na veći deo zemlje. Tako da nas za vikend očekuje svežije vreme sa maksimalnih 20 stepeni. Kiša će u većem delu Srbije padati u subotu, dok će u nedelju biti suvo i prijatno - objasnio je on.

Naš sagovornik dodaje da nas u ponedeljak očekuje novo naoblačenje koje će doneti kišu i pad temperature, koja će se zadržati do četvrtka, kada kreće toplije vreme i ponovo će biti više od 20 stepeni.

- U ponedeljak nam stiže još jedno naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom, tako da ćemo u utorak i sredu imati tmurno vreme sa kišom. Neće padati konstantno, ali će biti relativno sveže, a u sredu za 1. maj biće 15 stepeni - prognozira Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading