Evo kako najlakše da pobedite u tucanju!

Autor:

Vesti

28.04.2019

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je najradosnije praznik - Vaskrs kada se širom Srbije vernici tradicionalno tucaju jajima! Iako je u pitanju samo zabava, podrazumeva se da svako želi da bude pobednik i odnese što više jaja!

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Mnogi ne prezaju ni od prevare, pa tako podvaljuju jedni drugima drvenim, gvozdenim ili mermernim jajima, ili jajima nalivenim voskom ili cementom.

Naravno, takva akcija vrlo brzo se razotkrije i prevarant biva diskvalifikovan iz igre.

Zato se mnogi pitaju, da li je uopšte moguće fer-plej tucanje, a da ljuska ni ne napukne?

Kako iz korpe odabrati baš to najjače jaje?

Pravilo je da su pačija jaja najmekša, a morčija najtvrđa. Što se kokošijih tiče, većina dosadašnjih pobednika se slaže da je ključ izabrati što manje, špicasto jaje i to ono koje je na dodir najgrublje i nema glatku ljusku.

Tokom samog tucanja, gledajte da prste približite što bliže vrhu jajeta. Trik je u tome da pokušate da se "kucnete" nežnije od svog protivnika, jer je tako manja šansa da probijete ljusku sopstvenog jajeta

Takođe, potvrđeno je da su jaja najslabija na mestu gde im se stvorio vazdušni džep. Zato je za kuvanje bolje birati jaja koja nisu sveža, već su stara nekoliko nedelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading