(VIDEO) Protest ispred pekare u Borči: Građani ogorčeni na Đuraja, traže od njega jednu stvar

Autor: Republika

Vesti

05.05.2019

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani Borče mirnim protestom iskazali su nezadovoljstvo zbog nepoštovanja države Srbije u kojoj vlasnik pekare posluje i živi, i poslali jaku poruku – da onaj ko radi i živi u našoj zemlji u treba da poštuje naše zakone, naše kodekse, našu zastavu, grb i naše tradicionalno nasleđe.

RepublikaFoto: Republika
Građani u Borči protestuju ispred pekare Mon Đuraja

Građani Borče okupili su se danas ispred pekare “Roma” u Ulici Bratstva i jedinstva u Borči gde protestuju zbog toga što je brat pekare vređao nacionalni identitet svih građana Srbije.

Naime, prošle nedelje na Fejsbuku se pojavila fotografija jednog od radnika pekare koji pokazuje simbol albanskog dvoglavog orla.

Fotografija je probudila revolt kod stanara ovog beogradskog naselja te su tim povodom otpočeli proteste. Vlasnik pekare Mon Đuraj izjavio je tim povodom da slika nije nastala u pekari, te da on ne može da kontorliše šta njegovi zaposleni rade na društvenim mrežama.

Međutim, građani Borče i dalje su izrevoltirani ovakvim ponašanjem vlasnika pekare i njegovih radnika, te su organizovali protest pod parolom "Gde nema poštovanja, tu nema ni poslovanja".

RepublikaFoto: Republika

Pekara je danas zatvorena, a ispred nje se okupilo više od 200 građana, koji puštaju muziku i nose srpske zastave, i na taj način izražavaju protest zbog nepoštovanja Republike Srbije. Saobraćaj u okolnim ulicama je obustavljen.

- Podržavali smo i pomagali pekara kad god je trebalo. Na našu ruku prijateljstva on je pogazio naše nacionalno i ljudsko dostojanstvo - rekao je jedan od organizatora protesta, i dodao:

- U Borči živi veliki broj Albanaca i niko nikada nije imao problem.

- Borča je uvek gajila zdrave komšijske odnose i tako će ostati uvek - rekao je govornik.

Građani koji su izašli na proteste ogorčeni su zbog toga što vlasnik pekare, niti njegovi radnici ne poštuju svoje sugrađane, a pre svega državu Srbiju i to u trenutku kada se vode veliki pregovori oko južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Mon Đuraj, vlasnik pekare "Roma"

- Ovo je zaista jedan skandalozan gest koji pritom nije ni malo naivan jer se radi zaista o jedno veliko albanskom pozdravu, a mi znamo kakve su u današnje vreme aspiracije Albanaca – odnosno želja da naprave Veliku Albaniju.

Oni do Velike Albanije ne dolaze pesmama i perom, već svi znamo na koji način oni to žele da ostvare. Dakle, mi jednostavno bez razlike da li je gospodin Mon Đuraj sa Madagaskara, da li je Albanac, Mađar, Australijanac ili Srbin na kraju krajeva, smatramo da niko u ovoj zemlji nema pravo da vređa kulturno nasleđe većine građana ove zemlje - rekao je Miloš Simović, jedan od građana Borče koji je izašao na ovaj protest.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading