Ceo maj nas je ubila dosadna kiša: Evo kakav nas jun očekuje

Autor: Republika

Vesti

18.05.2019

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon svakodnevnih pljuskova i niskih temperatura meteorolozi najavljuju toplo vreme do kraja maja, a jun će biti topliji u odnosu na prosek.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Foto: Ilustracija

- Stići će nam pravo leto za vikend. U Srbiji u subotu jutro će biti vedro i sveže, u dolinama i kotlinama će biti magle. Tokom dana će biti pretežno sunčano i toplo, uz dnevni razvoj oblačnosti. Posle podne i uveče u jugozapadnim, zapadnim i severozapadnim predelima ponegde uz oblačnost očekuje se pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Tokom dana će duvati slab do umeren vetar. Minimalna temperatura će se kretati od sedam do 11 stepeni, maksimalna dnevna će iznositi od 23 do 27 stepeni - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Promenljivo vreme će se preneti i u jun, biće toplo, ali nestabilnoo - naglašava Đurić.

JUN IZNAD PROSEKA

Srednja minimalna temperatura vazduha u junu biće iznad proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0,7 stepeni, u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 17, 1 stepen. Srednja maksimalna temperatura vaduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,8 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading