SOKOJ i DAS zajedno za legalizaciju digitalne muzike

Autor:

Vesti

22.05.2019

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je potpisan Protokol o saradnji između Diskografske Asocijacije Srbije (DAS) i SOKOJ-a, kolektivnog društva autora Srbije. Protokol podrazumeva međusobnu saradnju ove dve organizacije po pitanjima zaštite autorskih i srodnih prava.

RepublikaFoto: Promo
Rodoljub Stojanović, generalni sekretar DAS i direktor SOKOJ-a Dejan Manojlović

Obe organizacije će zajedničkim nastupom pokušati da reše probleme u zemlji i regionu koje imaju domaći autori i diskografi. Velika inicijativa će biti poziv svim svetskim provajderima muzike da dođu u Srbiju i otvore svoje platforme za prodaju muzike preko tih digitalnih servisa. Takođe će saradnja ići u pravcu zajedničkog nastupa kako bi se Državnim organima i institucijama pomoglo u donošenju novih, modernih zakonskih rešenja iz oblasti autorskog i srodnih prava! 

I SOKOJ i DAS su najavile spremnost obe organizacije u daljem razvijanju domaćeg tržišta, zapošljavanju mladih ljudi, jer se njihovo delovanje poklapa sa svetskim trendom investiranja u kreativnu industriju koja beleži rast na svim nivoima u svetu. Svi očekuju pozitivan pristup od državnih institucija oko pomoći u okviru svih vidova saradnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading