Celo selo ostavili bez struje: Lopovi odneli 1.000 metara bakarnog kabla sa dalekovoda

Autor: radiodunav.com, Republika

Vesti

25.05.2019

13:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lopovi su sinoć isekli i odneli oko hiljadu metara visokonaponskog kabla sa dalekovoda, kojim se selo Kupusina kod Apatina snabdeva strujom iz pravca ovog grada, a 2.000 meštana ostavili više časova u mraku.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Policija intezivno traga za počiniocima, a istraga je usmerena i prema onima koji se bave otkupljivanjem ukradenog bakra.

Probleme u snabdevanju električnom energijom Kupusinci su prijavili oko 21 čas, kada su na teren izašle dežurne službe Elektrodistribucije, kako bi otklonile kvar.

Ubrzo je konstatovano da je isečeno i ukradeno bliže hiljadu metara 20-kilovatnog dalekovoda, o čemu je obaveštena i policija koja je izašla na teren kako bi obavila uviđaj.

Zbog ove krađe Kupusina je nekoliko sati bila bez struje, a napajanje je obezbeđeno sa mreže iz drugog pravca, preko Bačkog Monoštora.

Nije poznato koliko su novca lopovi zaradili krađom ovih kablova, kao i to na koji način je izvedena, s obzirom da je mreža bilo pod naponom, a dalekovodi visine oko 15 metara. Prve procene ukazuju da je ukradeno oko hiljadu metara bakarnog kabla, preseka 50mm2, čija je vrednost na crnom tržištu oko 20.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading