OPREZ, PLJUŠTE KAZNE! Merenje prosečne brzine na auto-putu pojačano ovih dana!

Autor:

Vesti

27.05.2019

05:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko god je mislio da su pretnje nadležnih mrtvo slovo na papiru i da će i dalje moći da divlja na auto-putu, grdno se prevario. Kako saznaje Srpski telegraf, kazne za prekoračenje brzine masovno pristižu, a sve na osnovu rezultata merenja prosečne brzine, odnosno vremena za koje neko pređe razdaljinu od jedne do druge naplatne rampe.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Foto: Ilustracija

Pre godinu dana na snagu su stupile izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, kojima je predviđeno merenje prosečne brzine. Mnogi su mislili da su neke od izmena samo na nivou upozorenja, međutim, kazne ne izuzimaju nikoga, čak ni za jedan prekoračen kilometar na sat.

Da je tako, potvrdili su nam sagovornici iz MUP, ali i naš čitalac kojem je kazna stigla na kućnu adresu.

- Iskreno, nisam pazio na brzinu vozeći od Beograda ka Kruševcu. Nisam ni znao da na naplatnoj rampi u Pojatama postoji merač. Međutim, nekoliko dana nakon što sam vozio tom relacijom stiglo mi je rešenje o kazni. Tačnije, pozvan sam u jagodinsku policiju da dam izjavu jer sam 147 kilometara prešao za 61 minut, što znači da sam prosečno vozio 145,2 kilometra na sat. Piše i da ne moram da dolazim ukoliko priznam krivicu i platim kaznu od 5.000 dinara, odnosno 2.500 u roku od osam dana. Šta ću, naravno da sam platio - priča naš čitalac, Beograđanin N. M., koji kaže i da je čuo da se nekima kazne naplaćuju na licu mesta na naplatnim rampama.

 

 

Kako je saopštila policija, osim merenja prosečne brzine na auto-putu, brzinu će i dalje kontrolisati presretači, neobeleženi automobili bez policijskih oznaka.

Što se stranaca tiče, saobraćajna policija će ih zaustavljati odmah na naplatnoj rampi, a moraće da plate kaznu kod najbližeg sudije za prekršaje.

Ni vozači koji koriste TAG uređaje za plaćanje putarina neće izbeći kažnjavanje. Iako je TAG uređaj vezan za određenu tablicu, vozilo koje je koristilo tuđi TAG uređaj će biti zabeleženo kamerama spreda i otpozadi u trenutku dolaska na naplatnu rampu na kojoj je izmerena prosečna brzina, tako da će kazna stići onome ko je napravio prekršaj, a ne vlasniku vozila na čiju je tablicu registrovan TAG uređaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading