Nipošto ne smete da idete na groblje: Postoji jedno JEZIVO VEROVANJE vezano za današnjeg sveca!

Autor: Republika

Vesti

02.06.2019

09:05 >> 09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravoslavni vernici danas obeležavaju sećanje na Svetog mučenika Talaleja koji je bio lekar, a postoji i jedno veoma jezivo verovanje vezano za ovog svetitelja.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Sveti mučenik Talalej je bio rodom od Livana i lekar po zanimanju.

Stradao je za Hrista u vreme vladavine cara Numerijana. Talalej je hrabro propovedao veru pa je car naredio da bude najstrašnije mučen, a potom i obešen.

Kada su vojnici dobili takvu naredbu, oni su umesto Talaleja o drvo okačili jednu dasku. To je izazvalo bes cara koji je naredio da njih dvojica budu pogubljeni, a kada ih je pitao zašto su to učinili oni su odgovorili da su poverovali u Hrista i da žele da stradaju za njega. Ubrzo su ubijeni.

Kako je car bio besan zbog svega što se desilo, uzeo je svrdlo i namerio da sam Talaleju proburazi kolena, međutim ruke su mu se oduzele, pa je očajan preklinjao mučenika da mu pomogne. Talalej je to i učinio. Zli car ipak to nije umeo da ceni, pa ga je uprkos svemu pogubio 284. godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

DANAS NIKAKO NA GROBLJE, ZLE DUŠE VREBAJU

Na današnji dan u selima širom Srbije se poštuje običaj da se ne izlazi na groblje jer se veruje da duše mučitelja Talalejevih vrebaju žrtve, kojima bi prenele zlu kob i mučile ih…

A ako je baš nužda, bezbedno je ići samo pre podne kada ove zle duše spavaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading