Poskupeli stanovi za izdavanje u Beogradu: Evo koliko vam sada novca treba za garsonjeru u centru grada

Autor: Republika

Vesti

03.06.2019

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budući akademci koji će svoje školovanje nastaviti van rodnog grada moraće da iznajme smeštaj, pa ih očekuje minimalni trošak od 100 evra mesečno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stanovi skuplji za 10 do 20 odsto

Iznajmljivanje garsonjera i stanova u Beogradu skuplje je za 10 do 20 odsto u odnosu na decembar prošle godine, dok se kirije za dvosobne, trosobne i veće stanove nisu značajnije menjale, kažu agenti za nekretnine.

Među studentima su i dalje najtraženije garsonjere i jednosobni stanovi, najviše u blizini fakulteta, i oni se najbrže izdaju, navode agenti, a sve je češća praksa i da se više studenata udružuje, pa zajedno iznajmljuju veće stanove, čime su im i troškovi za kiriju i račune manji.

Za garsonjeru na Novom Beogradu potrebno je najmanje 250 evra, a u Zemunu od 200 i 230 evra.

Jednosobni do 400, dvosobni čak 700 evra mesečno

- Jednosobni stanovi na Novom Beogradu su između 300 i 400 evra mesečno, dok je za dvosoban potrebno izdvojiti između 450 i 700 evra mesečno. Trosobni su već preko 800 evra, kao što je slučaj i u užem centru grada – kaže za “Blic” Miloš Mitić iz jedne od agencija koja izdaje nekretnine.

Kada je reč o širem centru grada, pre svega Zvezdari, Paliluli (do Bogoslovije i oko nje) ili Voždovcu, cene su nešto niže, a najjeftiniji stanovi su u opštinama Rakovica i Čukarica, gde je za garsonjeru mesečno potrebno od 120 do 230 evra, dok se trosobni stanovi mogu naći za 300 evra mesečno. Sitacija po ostalim gradovima Srbije je znatno drugačija i tamo su cene u poređenju sa Beogradom duplo niže.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading