Evo šta sve rade Srbi na letovanju u Grčkoj kako bi izbegli drakonske kazne za parkiranje

Autor: Republika

Vesti

04.06.2019

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od prošle godine su u Grčkoj na snazi drakonske kazne za nepoštovanje saobraćajnih propisa, mnogi Srbi su se dosetili kako da izigraju zakon i nasamare grčke policajce - kada se nepropisno parkiraju, sami skidaju tablice sa svojih vozila i tako izbegavaju novčanu kaznu i oduzimanje dozvole!

RepublikaFoto: youtube.com/todosijevic vladan
Foto: Ilustracija

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (Juta) Aleksandar Seničić, koji je apelovao na turiste da poštuju propise i vode računa da im letovanje ne bi preselo.

- Policija različito reaguje od mesta do mesta, u nekima ostave obaveštenje o kazni na vozilu koju plaćate u lokalnoj samoupravi, a ukoliko platite u roku od osam dana, iznos kazne se prepolovi. Ali u Solunu i solunskoj regiji, ukoliko se nepropisno parkirate ili napravite neki teži prekršaj, skidaju tablice, koje podižete u lokalnoj policijskoj stanici kada platite kaznu - priča Seničić i dodaje:

- Imali smo simpatične situacije da naši ljudi koji se nepropisno parkiraju sami skinu tablice i ubace u gepek kako bi izbegli kaznu, jer onda, kako su mi rekli, policajac koji naiđe misli da je neko od kolega već odradio posao.

Seničić objašnjava da se dozvole oduzimaju kada su u pitanju teži prekršaji koji nisu za mandatnu kaznu ili ako je u pitanju kazna za koju se mora ići kod sudije za prekršaje.

- Može se desiti da vas policija locira za brzu vožnju, pa vas ta kazna sačeka na graničnom prelazu i ne možete preći granicu dok to ne platite - ističe Seničić.

Ranijih godina su grčki policajci okretali glavu kada vozilo sa srpskim tablicama napravi neki prekršaj, ali se od prošlog leta ta situacija promenila. Grci više nemaju milosti kada su u pitanju korišćenje telefona u vožnji, nevezivanje pojasa, vožnja u zaustavnoj traci, bacanje opušaka, nepropisno parkiranje, vožnja u papučama, vožnja motora bez kacige.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading