Fotografije katastrofalnih poplava u Kraljevu: Do sada evakuisano 600 objekata i 312 ljudi

Autor: Republika

Vesti

05.06.2019

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opštinama u kojima je proglašena vanredna situacija poplavljeno je više od 600 objekata i evakuisano 312 ljudi, kaže načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu pri MUP-u Goran Nikolić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. PETROVIĆ
Poplave u Kraljevu

On je za Tanjug rekao da je poslednja evakuacija bila juče pre podne, da se sada radi na ispumpavanju vode i sanaciji terena. 

- Polako se smiruje situacija, vode se vraća u korita. Nadamo se da će ostati tako, bar su takve najave RHMZ - naglasio je on i dodao da će ekipe ostati na terenu dok se sve ne sanira.

Na pitanje kakva je situacija u Sirči kod Kraljeva i da li je tačno da uginule stoke ima po ulicama, Nikolić kaže da su njihove ekipe na terenu, ali da od njih nisu dobili podatak da je situacija dramatična.


- U Sirči i okolini Kraljeva bilo je dosta problema, tamo je i dosta mostova odneto, ali za stoku nemamo podatke. Predstoji izlazak veterinarske komisije na teren, u svim poplavljenim mestima radi se dezinfekcija objekata i ulica preko lokalnih štabova za vanredne situacije - pojasnio je on.

Dodaje da sistem funkcioniše dobro, da štab non- stop zaseda, da je na snazi i dalje vanredna situacija, jer je lakše organizovati sanaciju.


- Često nas pitaju zašto još traje vanredna situacija kada je prošla opasnost, ali mora da se sanira sve, da se ispumpa voda, a to je lakše kada je proglašena vanredna situacija - pojasnnio je on.

Većina ljudi koji su evakuisani već su se vratili u svoje domove i čiste objekte 

 Kako je reč o bujičnoj poplavi voda se nije zadržavala, već se brzo povukla.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading