ĐORĐEVIĆ: Do 15. septembra znaće se minimalna cena rada!

Autor: Tanjug

Vesti

04.09.2017

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević očekuje da će do 15. septembra biti utvrđena minimalna cena rada.

RepublikaFoto: Tanjug
Očekuje utvrđivanje minimalne cene rada do 15. septembra: Zoran Đorđević

- Očekujem da ove godine dođe prvi put do dogovora i kompromisa svih strana i da do 15. septembra imamo konkretno kolika će biti minimalna cena rada - rekao je Đorđević na RTS.

Socijalno-ekonomski savet razgovora na temu minimalne cene rada.

Minimalna cena rada bi naredne godine, prema predlogu sindikalaca, trebalo da bude povećana sa 130 na 156 dinara po satu, dok poslodavci pristaju na samo 137 dinara.

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić potvrdila je pre nekoliko dana da će biti povećana minimalna cena rada, ali nije mogla da precizira koliko će to povećanje biti.

Ove nedelje kontrola protiv rada na crno

Poreska uprava i Inspektorat rada potpisaće ove nedelje ugovor koji predviđa da dve inspekcije zajedno kontrolišu da li kompanije imaju neprijavljene radnike, a ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da očekuje da se suzbijanjem rada na crno dodatno smanji broj nezaposlenih.

Đorđević je na RTS rekao da će zajednička inspekcija Poreske Uprave i Inspektorata rada imati mobilne timove koji će na licu mesta proveravati da li su radnici prijavljeni kod poslodavca.

- Imaćemo mobilne inspektore koji će imati mobilne uređaje pomoću kojih će na licu mesta proveravati da li je neko prijavio radnike ili nije, i koji će odmah moći da izriču mandatne kazne i izdaju upozorenja - kaže Đorđević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading