Putni prelaz u Šidu popravljen, za kvar odgovoran kamion

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.06.2019

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prethodnih sedam dana rampe na putnom prelazu na prostoru železničke stanice u Šidu bile su u kvaru tri puta, a za to su sva tri puta bili odgovorni učesnici u drumskom saobraćaju, koji su oštetili polubranike na tom putnom prelazu, saopštile su danas Železnice Srbije.

RepublikaFoto: ST/N.BOŽIĆ
Foto: Ilustracija

Železnice su to saopštile povodom snimka koji su objavili neki mediji sa putnog prelaza u Šidu, na kome se vidi da su rampe u kvaru, a prema komentarima građana, put na prelasku preko pruge je u jako lošem stanju. Kako ističu, situacija koja je prikazana na snimku odnosi se na kvar koji se dogodio u petak, 7. juna, u 18.06, tako što je kamion šleper prelazeći preko pruge polomio polubranik. 

Vozač šlepera nije poštovao svetlosnu i zvučnu signalizaciju na tom putnom prelazu i oštetio je uređaj putnog prelaza, navodi se i dodaje da su tom prilikom oštećeni ispravljač i baterija uređaja putnog prelaza, zbog čega rampe nisu radile. "Stručne službe ''Infrastrukture železnice Srbije'' popravile su delove uređaja putnog prelaza tokom večeri i on je ponovo bio u funkciji 40 minuta nakon ponoći. Ovaj putni prelaz sada ispravno i uredno radi", navedeno je u saopštenju.


O kvaru na tom putnom prelazu bilo je obavešteno izvršno osoblje koje na ovom delu pruge učestvuje u organizovanju železničkoj saobraćaja.  U skladu sa železničkim propisima i procedurama, dok je putni prelaz bio u kvaru, svi vozovi zaustavljali su se pre putnog prelaza, davali zvučni signal i nastavljali dalju vožnju tek kada su bili sigurni da nesreća ne može da se dogodi. 

Bezbednost saobraćaja nije bila ugrožena, ističe se. "Infrastruktura železnice Srbije" podseća da se na srpskim prugama godišnje dogodi oko četiri hiljade kvarova na putnim prelazima, koje prouzrokuju vozači drumskih vozila nepoštovanjem propisa i saobraćajne signalizacije.  Apeluju na vozače drumskih vozila da poštuju propise i pažljivom i odgovornom vožnjom spreče nesreće i sačuvaju ljudske živote. 
Kada je reč o putnoj infrastrukturi koja prelazi preko pruge, kako se navodi u saopštenju, njeno održavanje je u nadležnosti upravljača putnom infrastrukturom, a pripreme za građevinsko uređenje na tom putnom prelazu su u toku. 

Lokalna samouprava sprovodi proceduru da se za vreme radova drumski saobraćaj preko tog putnog prelaza obustavi i preusmeri na druge pravce, nakon čega će započeti radovi na građevinskom uređenju putnog prelaza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading