Ministar Šarčevič će prisustvovati polaganju sutrašnjeg testa

Autor: Republika

Vesti

18.06.2019

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević će uoči polaganja kombinovanog testa u okviru završnog ispita u sredu, 19. juna 2019. godine u 8.15 časova posetiti OŠ "Vuk Karadžić" (Takovska 41).

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Mladen Šarčević

Ovu vest je najavila pres ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Podsećamo,  kombinovani test će biti održan po planu – sutra. I sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju se po utvrđenom Kalendaru.

Iz Ministarstva prosvete naveli su da fotografije kombinovanih testova koje su se pojavile na društvenim mrežama su lažne, prema tome testovi za polaganje tog dela male mature nisu "provaljeni", pa će sutra kako je i predviđeno, biti održano polaganje kombinovanih testova.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je test iz matematike za malu maturu "provaljen".

"Krivica je do pojedinaca koji će biti kažnjeni. Policija sprovodi istragu, utvrdićemo gde su otvarane vrećice i niko neće moći da dokaže da nije tako. Odgovornost će snositi načelnik neke uprave, direktor svakako, a onda ćemo videti ko je bio u kontaktu sa testom", rekao je Šarčević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading